راز شکوفه های بهار نارنج
بهار نارنج شکوفه درخت نارنج است. که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار دارد. از بهار نارنج در ایران استفاده های صنعتی بسیاری می شود. از این گل عرق تهیه میشود که طبیعتی گرم دارد. این عرق اشتها آوری قوی می باشد. و برای رفع ضعف اعصاب، غم و افسردگی مفید است. همچنین نشاط آور است و در تسکین ناراحتی های سینه و تپش قلب نیز مؤثر است.
مداومت در مصرف بهار نارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است. و چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود برای استخراج سنگ های کلیه و مثانه و خرد کردن آن ها بسیار مؤثر می باشد. مصرف این عرق هنگام بروز ناراحتی به افراد مبتلا به بیماری غش توصیه می شود.
شکوفه نارنج (بهار نارنج ) و موارد استفاده آن :
بوییدن آن شادی آور، تقویت کننده مغز و از بین برنده آبریزش بینی (زکام) می باشد. و براي بهبود سرما خوردگی موثر است. از شکوفه ی نارنج به صورت های مختلفی استفاده می شود. ک درباره هر کدام به اختصار توضیح می دهیم.
1) عرق بهار نارنج
این عرق دارای طبیعت گرم می باشد. همچنین مقوی جسم و روح، اشتها آور و برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است. و در تسکین ناراحتی های سینه و تپش قلب مؤثر است. براي رفع افسردگي مفيد است. همچنین برای معطر کردن شربت ها استفاده می شود. اعصاب را تقویت و بی خوابی را درمان می کند. براي دفع سنگ كليه و مثانه بايستي عرق بهار نارنج را با ساقه كرفس مخلوط نمایید و ميل كنيد. با توجه به نتایج به دست آمده از یک مطالعه، از عرق آن می توان به عنوان یک پیش داروی موثر جهت کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی استفاده کرد.
2) مربای بهار نارنج
از این شکوفه ها مربای لذیذی تهیه میشود که خواص مفید شکوفه را دارد و مقوی معده و ضد تشنج است. مانند انواع مربا ها به عنوان صبحانه یا میان وعده مصرف می شود. این مربا را می توانید به همراه خامه صبحانه، کره یا انواع پنکیک صبحانه سرو کنید.
3) دم کرده ی بهار نارنج
اگر یک قاشق مرباخوری از گل شکوفه خشک نارنج را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. و در فنجان را ببندید بعد از ۱۰ دقیقه نوشیدنی بسیار خوشبو و نشاط آوری آماده میشود. که براي رفع سكسكه نیز به كار مي رود. دم كردة برگ نارنج ضد عفوني كننده، و صفرابر مي باشد و آروغ و سوزش هاضمه را نیز تسكين مى دهد.
4) پوست نارنج
اگر 10 گرم پوست نارنج خشك را بكوبيد و با آب بخوريد، از استفراغ و تهوع جلوگيرى مى كند. و انگل هاى معده و روده را از بين مى برد. پوست نارنج نشاط آور و تقويت كننده قلب و معده است. ضماد آن با سركه روى شقيقه از سردرد جلوگيرى مى نمايد. بوییدن پوست و برگ نارنج هم نشاط آور است. مربا و ترشی پوست آن تقویت کننده معده است. به جای نفتالین که بدبوست می توانید از پوست و شکوفه های خشک نارنج برای جلوگیری از آسیب دیدن لباس ها توسط حشرات استفاده کنید.
همچنین پوست نارنج ضد یبوست می باشد. و برای افرادی که معده ی آن ها زیاد ترش می کنند، بهترین دارو است. کساني که دچار يبوست مي باشند بايد يک پوست نارنج تازه را بجوشنانند. و اولين آب آن را دور بريزند زيرا بسيار تلخ مي باشد. سپس دوباره مقداري آب اضافه کنند. و بيست دقيقه بجوشانند. آنگاه آن را از آب درآورند و خشک کنند. و آن را صبح ناشتا ميل نمايند. بلافاصله به تخليه مدفوع کمک مي کند و يبوست را بر طرف مي سازد.
5) برگ نارنج
دم كرده برگ نارنج تشنج را از بين مي برد. برگ آن آرام بخش و هضم كننده غذا است. و بي خوابي و ميگرن را معالجه مي كند. جوشانده برگ درخت نارنج براي اختلالات كبدي مفيد است. برگ و گل این درخت اختلالات عصبي، تپش قلب، حالت صرع و حمله تشنجی ، انژين و انواع بي خوابي را نیز تسکين مي دهد.
خواص عرق بهار نارنج
از نظر ترکیبات شیمیایی و مواد عامل در نارنج وجود ویتامین ب ۱ و ویتامین آ مشخص شده است. و از گل های تازه آن یا بهار نارنج مقداری اسانس روغنی به نام اویل اف، نرولی بیگارد و عرق بهار نارنج استخراج می شود. در پوست آن مواد هسپریدین و ایزو هسپریدین و اورانتیامارین و یک اسید متبلور و بی شکل و در قسمت پوست به خصوص گوشت سفید اسفنجی داخل پوست آن ماده ی تلخی وجود دارد.
-
روشن کردن رنگ پوست
عرق بهار نارنج به دلیل اثرات شگفت انگیزی که روی پوست دارد، شناخته شده است. این عرق یک تونر عالی برای پوست های چرب می باشد. درعین حال بسیار ملایم است. و به عنوان یک مادهی تشکیل دهنده در محصولات تهیه شده برای نوزادان به کار می رود. تونری را که استفاده می کنید را با این ماده ی کاملا طبیعی جایگزین کنید. اما اطمینان حاصل کنید که به شیوه ی تقطیر طبیعی به دست آمده و خالص است.
-
آرامش اعصاب
یکی از دلایلی که این عرق به طور گسترده ای در آروماتراپی استفاده می شود اثر آرام بخشی است که روی اعصاب دارد. افزودن آن به آب داخل وان باعث کاهش تنش می شود. و و حتی سردرد را درمان می کند. این ماده در کاهش استرس و اضطراب نیز نقش بسیار پررنگی دارد.
-
نرم کردن پوست
یکی دیگر از مزایای این عرق، توانایی آن برای نرم و درخشان کردن پوست است. این ماده پوست شما را مرطوب خواهد کرد. و باعث می شود که در تمام طول روز احساس کنید که پوستی ابریشمی دارید. تمام کاری که باید انجام بدهید این است که ۴/۱ فنجان از این عرق شگفت انگیز، ۳ قاشق غذاخوری عسل و ۲ تا ۳ فنجان شیر گرم را به آب داخل وان اضافه کنید تا پوستی زیبا و نرم به دست بیاورید.
-
درمان درد معده و شکم
در خاورمیانه، عرق بهار نارنج به شیوههای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. این عرق را به عنوان یک درمان طبیعی برای ناراحتی معده، سوء هاضمه و گاز معده به کودکان می دهند. اعتقاد بر این است که عرق بهار نارنج برای رفع مشکلات شکم شگفتی می آفریند. و به همین دلیل یک درمان عالی طبیعی و بدون خطر برای رفع این مشکل محسوب می گردد.
-
درمان قرمزی و سوزش پوست
این عرق اثرات فوق العاده ای بر روی پوست دارد. این ماده به خصوص برای پوست های حساس و چرب مناسب است. به رفع سوزش پوست کمک می کند. و قرمزی را که با پوست تحریک شده همراه است، کاهش می دهد. اگر پوست شما مستعد چنین مشکلاتی است، می توانید از این عرق به عنوان یک درمان موثر استفاده کنید.
-
نرم کننده مو
عرق بهار نارنج همچنین در تهیه ی بسیاری از محصولات مراقبت از مو استفاده می شود. این ماده نه تنها بوی فوق العاده ای دارد. بلکه مزایایی نیز برای موها دارد. این عرق به تمیز کردن مو های شما کمک می کند. و سبب درخشان و قوی شدن آن ها می شود. این ماده مو های شما را براق هم می کند.
-
بهبود خواب
قبلا متوجه شدید که عطر و بوی عرق بهار نارنج اثر آرام بخش دارد. این ویژگی برای افرادی که از بی خوابی رنج می برند، عالی است. تمام کاری که باید انجام دهید این است که مقدار کمی از آن را بر روی ملحفه ی تخت تان بریزید. فقط دقت کنید که چند قطره از آن را در گوشه ای از ملحفه بریزید چرا که این عرق می تواند پارچه را لک کند.
طرز تهیه مربا بهار نارنج
مربای بهار نارنج، از گلبرگ شکوفه های درخت نارنج استفاده می شود. فقط کافی است تلخی آن را بگیریم. سپس با آب و شکر، می پزیم تا قوام بیاید. این گل عطر و بوی خیلی زیادی دارد. به همین دلیل نسبت به مربا های دیگر بسیار خاص و خوشمزه است. بوی این گل جهت آرامش اعصاب توصیه می شود. برای مشاهده آموزش طرز تهیه مربای بهار نارنج در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای مربای بهار نارنج :
بهار نارنج | ۴۰۰ گرم |
شکر | ۱۲۰۰ گرم و ۶۰۰ گرم |
آب | ۹۰۰ گرم |
آب لیمو | ۳ قاشق غذا خوری |
-
مرحله اول
برای تهیه این مربای خوشمزه در ابتدای کار، گلبرگ های شکوفه های آن را از گل جدا می کنیم. سپس حدود ۲۴ ساعت تا ۳۰ ساعت در آّب سرد خیس می کنیم. در این زمان حدود سه تا چهار مرتبه آب آن را عوض می کنیم. توجه داشته باشید که در صورت تمایل می توانیم ظرف آب و بهار نارنج را در یخچال نگه داریم تا سرد باشد. بعد از این مدت، آب آن را خالی کنیم و با آب معمولی درون یک قابلمه می ریزیم. سپس اجازه می دهیم تا روی حرارت ملایم بجوشد.
-
مرحله دوم
وقتی حدود سه الی چهار دقیقه جوشید، آن را آبکش می کنیم. و مجدد به قابلمه برمی گردانیم و روی آن را آب می ریزیم. سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا دوبار به جوش آید. دوباره آّن را آبکش می کنیم تا تلخی آن از بین برود. اگر احساس کردیم هنوز تلخ است می توانیم دوباره این کار را تکرار کنیم تا تلخش اش کامل از بین رود.
♦ نکته : باید توجه کرد که هر بار که تلخی آن را با جوشاندن می گیریم، عطر و بوی آن نیز کمتر می شود.
-
مرحله سوم
سپس شهد رقیق با آب و شکر تهیه می کنیم. برای این کار، ۱۲۰۰ گرم شکر و آب را درون یک قابلمه می ریزیم. و روی حرارت متوسط قرار می دهیم. در ادامه درب قابلمه را می بندیم و صبر می کنیم تا مواد بجوشد. وقتی شکر به طور کامل در آب حل شد، حدود ۵ دقیقه اجازه می دهیم تا بجوشد.
-
مرحله چهارم
بهار نارنج شیرین را درون شهد می ریزیم و با شعله متوسط و قابلمه در بسته می گذاریم. تا آهسته بجوشد و مربا بپزد و شهد کمی غلیظ شود. حدود یک ساعت لازم است که با درب بسته بپزد تا غلیظ شود. سپس بقیه شکر را اضافه می کنیم. می گذاریم دوباره با درب بسته بجوشد تا کامل غلیظ شود و مربا قوام بیاید.
-
مرحله پنجم
در مرحله آخر، آبلیمو را اضافه می کنیم و می گذاریم تا یکی دو جوش بزند. سپس شعله را خاموش می کنیم و می گذاریم تا ظرف خنک شود. سپس در شیشه در دار می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.
⇐ پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از وضعیت جشنواره ها و محصولات جدید تهرانسلر، صفحه اینستاگرام ما را دنبال نمایید.
منبع : ویکی پدیا ، ایمن آباد ، خبرگزاری صدا وسیما